Zonnepanelen Apeldoorn
Agricolastraat 30 Apeldoorn       Tel: 055-3670340  

Politieke meerderheid saldering

donderdag 30 augustus 201220x gelezen

Er is op dit moment een politieke meerderheid voor onbeperkte saldering van eigen energie. Dat betekent dat eigenaars van een duurzame energie-installaties na de verkiezingen mogelijk geen belasting meer hoeven betalen over de door henzelf geproduceerde en verbruikte stroom.

 

Die conclusie trokken onder meer Ike Teuling (SP), René Leegte (VVD), Martijn Dijsselbloem (PvdA), Marieke van der Werf (CDA) en Stientje van Veldhoven (D66) tijdens een verkiezingsdebat dat 29 augustus was georganiseerd door de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE). Uit het debat bleek verder dat er in een nieuwe Tweede Kamer veel meer werk gemaakt zal worden van windmolenparken op zee en op land. Er was breed draagvlak voor de ‘Amsterdamse’ aanpak waarbij locaties voor windenergie vergunningklaar worden aanbesteed. Vergunningvrij neerzetten van opwekkingsinstallaties van duurzame energie op of bij de eigen woning of bedrijf ging de meeste partijen echter nog te ver.

Draagvlak

Verder bleek dat er bijna unaniem draagvlak is voor een lange termijnvisie op energietransitie. De politiek wil de verantwoordelijkheid nemen om uit te leggen aan burgers dat meer duurzame energie gevolgen heeft voor het Nederlandse landschap, bijvoorbeeld door meer windmolens. De voorzitter van ODE, Wouter de Jong, sloot het debat af met een oproep aan de landelijke politiek: “Geef de burger meer vrijheid te geven voor eigen duurzame energieproductie, neem wettelijke belemmeringen weg en schaf oneerlijke fiscale behandeling af. Subsidie is niet nodig, duurzame energie is rendabel.”

 

Bron: http://energieplus.nl/nieuws/nieuws/politieke-meerderheid-saldering.282954.lynkx