Zonnepanelen Apeldoorn
Agricolastraat 30 Apeldoorn       Tel: 055-3670340  

Nederlanders willen helft energie duurzaam

Bijna 70 procent van de Nederlanders wil dat in 2022 de helft van alle duurzame energie duurzaam opgewekt wordt. Dat blijkt uit onderzoek dat Synovate uitvoerde voor Eneco. Ongeveer de helft van de respondenten gaf aan zelf zonnepanelen op het dak te willen. 

Het hoge percentage is opvallend. Op dit moment wordt ongeveer 4 procent van de energie duurzaam opgewekt. Onder meer ECN en het Planbureau voor de Leefomgeving hebben uitgerekend dat met het huidige beleid de Europese doelstelling van 14 procent duurzame energie in 2020, onhaalbaar is. Als de politiek tegemoet wil komen aan de wens van de meeste Nederlanders, moet er de komende jaren flink geïnvesteerd worden in duurzame energie.

Salderen

Uit het onderzoek blijkt dat een groot percentage van de Nederlanders zonnepanelen op het dak wil. Dat geldt volgens het onderzoek van Eneco ook voor huurders en bezitters van appartementen. Met name voor hen is het plaatsen van zonnepanelen lastig, omdat er geen sprake is van een eigen dak. Door de Nederlandse wetgeving is het om fiscale redenen onaantrekkelijk om de opbrengst van zonnepanelen op een gemeenschappelijk dak te salderen met de eigen elektriciteitsrekening.

 

Bron: http://energieplus.nl/nieuws/nieuws/nederlanders-willen-helft-energie-duurzaam.286245.lynkx