Zonnepanelen Apeldoorn
Agricolastraat 30 Apeldoorn       Tel: 055-3670340  

Aanschaf zonnepanelen werkt aanstekelijk

Den Haag - Mensen zijn eerder geneigd pv-panelen aan te schaffen als de buren al voor zonnestroom gekozen hebben. Dit concluderen wetenschappers aan de Yale University en de New York University.

De wetenschappers onderzochten de toename in de installaties van zonnepanelen in de Amerikaanse staat Californië. 
“Als een buurman zonnepanelen installeert en duidelijk laat merken dat hij blij is met de gerealiseerde besparingen, zullen meer gezinnen beslissen om pv-panelen te installeren”,  zeggen de onderzoekers. Wanneer in een buurt de installatie van zonnepanelen met 10 procent toeneemt, zou volgens het onderzoek de kans dat de buren ook voor zonnecellen gaan met 54 procent stijgen. 

Nog meer pv-panelen

De onderzoekers merken op dat de resultaten belangrijke implicaties hebben voor marketeers die consumenten proberen te stimuleren om zonnecellen te plaatsen. “De resultaten geven aan dat de marketing voor de installatie van zonnepanelen zich mogelijk extra kan toespitsen op gebieden waar al relatief veel zonnepanelen zijn. Op die manier kan de verspreiding van de pv-techniek met een relatief beperkte inspanning worden gerealiseerd”, aldus een van de onderzoekers.  

 Bron: Zita.be en Express.be 

Bron: http://www.cobouw.nl/nieuws/e-installatie/2012/10/24/pv-panelen-eerder-aangeschaft-als-buren-al-voor-zonnestroom-kozen