Zonnepanelen Apeldoorn
Agricolastraat 30 Apeldoorn       Tel: 055-3670340  

Subsidie voor meedoen burger energieprojecten

 

Afbeelding

ARNHEM - GS van Gelderland stellen subsidie beschikbaar voor het meedoen van burgers in lokale projecten voor hernieuwbare energie.

Daarnaast wordt de isolatieregeling voor woningen voortgezet tot 2015.

 

Uit de subsidieregeling voor energiebesparing kunnen particuliere woningbezitters subsidie krijgen voor de begane grondvloer, gevel en dak van maximaal vijfhonderd euro per woning. De regeling is uitgebreid met glasisolatie. Alleen woningen van voor 1980 komen in aanmerking voor een bijdrage. Nieuw is dat ook woningen met een woz-waarde van meer dan 350.000 euro in aanmerking komen voor subsidie.

De subsidie voor het meedoen van burgers is bedoeld om financiële deelname door burgers in hernieuwbare energieprojecten te stimuleren. Het gaat dan om projecten op het gebied van zonne-energie, bio-energie of windenergie. Steeds vaker worden hiervoor lokale energiebedrijven opgericht waarbij deelnemers de eigen energie kunnen inkopen. Winstpunt hiervan is, zo vinden Gedeputeerde Staten, dat van de opbrengsten nieuwe projecten worden gerealiseerd. Maar ook dat de gelden binnen de eigen provincie blijven.

Bron: http://www.destentor.nl/regio/epe/subsidie-voor-meedoen-burger-energieprojecten-1.3566060