Zonnepanelen Apeldoorn
Agricolastraat 30 Apeldoorn       Tel: 055-3670340  

Zonnepanelen winnen op prijs van energieleverancier

Den Haag - Natuur en Milieu stelt dat elektriciteit van PV nu minimaal 17% goedkoper kan zijn dan stroom van een klassieke energieleverancier. Bovendien leveren zonnepanelen tegen een bekende prijs, terwijl de tarieven van de energieleverancier, zo stelt de stichting, vermoedelijk zullen stijgen.

Natuur en milieu rekent met een gemiddeld huishouden met een verbruik van 3000 kWh. Dat betaalt per jaar circa 950 euro voor de elektriciteit. Deze kosten zijn hard gestegen door de toename van de vaste aansluit- en transportkosten: met 22% per jaar over de afgelopen vijf jaar. 

Vervanging van de omvormer

Omdat huishoudens hier niet op kunnen besparen, houdt de stichting in haar betoog de vaste kosten buiten beschouwing. Verder wordt rekening gehouden met onder meer de inflatie, vervanging van de omvormer na circa vijf jaar, vermogensgarantie en (stijgende) energieprijzen. 

Beter om in zonnepanelen investeren

Natuur en Milieu rekent voor dat je voor een goed rendement beter in zonnepanelen kunt investeren dan datzelfde geld op een spaarrekening zetten. Zonnepanelen leveren circa 13% rendement. Een spaar- of depositorekening maximaal 4,5%. 

Zonne-energie fractie van duurzame elektriciteit

Momenteel is ruim vier procent van de Nederlandse energievoorziening duurzaam. Van de elektriciteit is dat tien procent. Zonne-energie is met minder dan 1% nog maar een fractie van de duurzame elektriciteit. Maar volgens Natuur en Milieu groeit dit hard: grofweg komen er elk jaar twee keer meer zonnepanelen bij dan het jaar ervoor. 

 

Bron: http://www.cobouw.nl/nieuws/e-installatie/2013/01/08/zonnepanelen-goedkoper-dan-klassieke-energie