Zonnepanelen Apeldoorn
Agricolastraat 30 Apeldoorn       Tel: 055-3670340  

Zonnepanelen meest geschikt voor energiebesparing in bestaande bouw

Den Haag - Om te achterhalen hoe gebouwen het beste energiezuinig gemaakt kunnen worden, is door BouwKennis gevraagd aan bouwende partijen welke installatietechnische methoden het meest geschikt zouden zijn.

De meest populaire installatietechnische oplossing zijn zonnepanelen met gemiddeld 39%. Dat is verrassend, omdat in voorgaande jaren de nieuwe generatie ketels het vaakst genoemd werden. Die oplossing staat overigens met gemiddeld 37% nog wel op een tweede plaats.

Wellicht komt de opmars van zonne-energie door het feit dat grid parity steeds dichterbij komt. Dat is het moment waarop zonne-energie goedkoper is dan grijze stroom. De prijzen van grijze stroom nemen toe, terwijl zonnepanelen steeds goedkoper en efficiënter worden.

Meest Geschikt

Warmtepompen worden door gemiddeld 20% van de marktpartijen gezien als meest geschikte manier om gebouwen energiezuinig te maken. Het grote verschil met de meest populaire oplossingen is te verklaren door het feit dat een warmtepomp een grotere investering is in de bestaande bouw.

Er zijn eerst andere stappen nodig alvorens de warmtepomp succesvol kan worden geplaatst. Bij het plaatsen van warmtepompen moet er namelijk op gelet worden dat de isolatie en het afgiftesysteem op orde zijn en dat er genoeg ruimte is om een bronsysteem aan te leggen.

Installateurs

Naast zonnepanelen vinden installateurs  zonneboilers ook geschikt  om de bestaande bouw energiezuiniger te maken. Opvallend is dat zij vaker dan andere markpartijen een warmtekrachtkoppeling en domoticasystemen aanbevelen.